Zenon Christofides, Lato Boutique Hotel's executive chef

Ο Ζήνωνας Χριστοφίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε ηλικία 15 χρονών έκανε τα πρώτα του ουσιαστικά μαγειρικά βήματα δίπλα στον Κινέζο Chef Dene Lee. Ο εθισμός του με την πολυδιάστατη φύση των γεύσεων, την αγνότητα των πρώτων υλών και τους ευφάνταστους συνδυασμούς, μόλις ξεκινάει.

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις τουριστικές σπουδές του, ο δημιουργικός αυτός εθισμός με τη γαστρονομία γιγαντώνεται μέσα από μια σειρά σεμιναρίων με κορυφαίους chef σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ferran Adria, Martin Berasategui, Alain Ducasse κ.α). Πλέον ο δρόμος προς την κουζίνα, γίνεται μονοπάτι ζωής.

Σημαντικές συνεργασίες με πανελλήνιας φήμης ξενοδοχειακές εταιρείες και ξακουστά εστιατόρια, αλλά και ισχυρές προσωπικότητες του χώρου, τον βοηθούν να μελετήσει και να κατακτήσει την τέχνη της νοστιμιάς και τελικά τον ωριμάζουν ως δημιουργό και καλλιτέχνη της κουζίνας.

Βραβεύσεις σε μεσογειακούς και διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και έντονη συγγραφική ενασχόληση σε εφημερίδες και διαδίκτυο, απλά επιβεβαιώνουν αυτό που από την αρχή ήταν προφανές.

Ο Ζήνωνας ζει για να ενορχηστρώνει με μαεστρία τα πιο εξαιρετικά ντόπια προϊόντα, να αναδεικνύει ως το έπακρο όλες τις ομορφιές της Κρητικής γης και να χαρίζει στους ουρανίσκους τις πιο συγκλονιστικές μελωδίες γεύσεων.

Σήμερα, είναι ο μαέστρος των πιο λαχταριστών συνταγών και πιάτων ή αλλιώς ο Executive Chef στο Lato Boutique Hotel. Και το ταξίδι, μόλις άρχισε.