Αξιοθέατα της Κρήτης

ΡΕΘΥΜΝΟ  (Ηράκλειο – Ρέθυμνο: 79χλμ)

Βενετσιάνικο Κάστρο Φορτέτζα

Βενετσιάνικο Κάστρο Φορτέτζα

Φημισμένη ως το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε ποτέ, η Φορτέτζα, αποτελεί το απόλυτο σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου, προσφέροντας αιώνες τώρα την πιο εξαιρετική θέα ολόκληρης της πόλης, αλλά και μεγάλα μαθήματα κρητικού πολιτισμού, σε κάθε βήμα της έκτασης της. Εκτός των άλλων, πάνω στο λόφο του Φρουρίου, απέναντι από την κύρια ανατολική είσοδο, στεγάζεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.
Πληροφορίες: (0030) 28310 54668

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου

Ένα ταξίδι στο λαϊκό κρητικό πολιτισμό, που έλαμψε κατά το παρελθόν και συνεχίζει ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης, προσφέρει μια ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Σκοπός και σταθερή επιδίωξη του Μουσείου είναι  η διαιώνιση αλλά και η  διάδοση  πολύτιμων μηνυμάτων τέχνης και ιστορίας.
Πληροφορίες:  (0030) 28310 23398

Ιερά Μονή Αρκαδίου

Ιερά Μονή Αρκαδίου

Συνώνυμο της ιστορίας και των ένδοξων αγώνων των Κρητών, αλλά και ιερός πολιτισμικός θησαυρός, η Μονή Αρκαδίου, εδώ και 8 αιώνες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας κρητικής μνήμης και παράδοσης.
Πληροφορίες: (0030) 28310 83136

Παλαιά Πόλη Ρεθύμνου

Στο κέντρο ακριβώς της πόλης, χτυπάει η καρδιά της παράδοσης ενωμένη με τους σύγχρονους ρυθμούς του σήμερα. Ένας μοναδικός συνδυασμός Ενετικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και ανατολίτικου ρυθμού, προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία για ένα ξεχωριστό ταξίδι στις πιο όμορφες εικόνες του ρεθυμνιώτικου χτες.

ΧΑΝΙΑ (Ηράκλειο – Χανιά:  138 χλμ)

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Με πλούσια εκθέματα μεγάλης πολιτισμικής αξίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ξεναγεί τον επισκέπτη στην ιστορία της περιοχής, από τη νεολιθική εποχή μέχρι την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας.
Πληροφορίες: (0030)  28210 90334

Δημοτική αγορά  Χανιών

Ακριβώς στο κέντρο των Χανίων, η Δημοτική Αγορά αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας συγχρόνως ένα ουσιαστικό δείγμα της ιδέας της Αγοράς στην Αρχαία Ελλάδα. Από το 1980, χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζοντας έτσι την εξέχουσα και αέναη πορεία της, μέσα στο χρόνο.

Ενετικό Λιμάνι

Απόλυτα συνδεδεμένα με την πόλη των Χανίων, το παλιό Ενετικό λιμάνι και ο γνωστότατος  Φάρος, παραδίδουν μαθήματα παράδοσης στους επισκέπτες αλλά και μια μεγαλόπρεπη εικόνα των Χανίων του παρελθόντος.

Ναυτικό Μουσείο Χανίων

Η πλούσια ναυτική ιστορία της Κρήτης, βρίσκει την έδρα της στα Χανιά και συγκεκριμένα στην είσοδο του Ιστορικού Φρουρίου Φιρκά. Το θαλάσσιο στοιχείο αποτέλεσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί, κομμάτι της κρητικής συνείδησης, γεγονός που αναδεικνύεται με τον πιο ιδανικό τρόπο, μέσα από μια ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου.
Πληροφορίες: (0030)   28210 91875 

Φαράγγι της Σαμαριάς

Φαράγγι της Σαμαριάς

Χαρακτηρισμένο από το 1962 ως Εθνικός Δρυμός, το φαράγγι της Σαμαριάς με μήκος 18 χιλιόμετρα, είναι και επίσημα το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, αποτελεί έναν από τους πλέον ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς για επισκέπτες αλλά και ντόπιους.

ΛΑΣΙΘΙ (Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος: 64 χλμ, Ηράκλειο – Ιεράπετρα: 101 χλμ, Ηράκλειο – Σητεία: 144 χλμ)

Ελούντα, Πλάκα

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο, το παγκόσμιας φήμης τουριστικό θέρετρο με πιστούς θαμώνες, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνει την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να θαυμάσει τις φυσικές του ομορφιές αλλά και τις πλείστες επιλογές αναψυχής. 5 χιλιόμετρα από την Ελούντα, βρίσκεται  η παραλία της Πλάκας, η οποία και αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς της περιοχής. Με καταγάλανα νερά, υπέροχη θέα προς το νησί της Σπιναλόγκας, αλλά και διαλεχτό φρέσκο ψάρι, μια επίσκεψη αρκεί, για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Λαογραφικό Μουσείο Σητείας

Με πλούσια συλλογή εκθεμάτων που δίνουν σχεδόν αυτούσια την αίσθηση και την εικόνα ενός παραδοσιακού κρητικού σπιτιού του παρελθόντος, το Λαογραφικό Μουσείο της Σητείας, ιδρύθηκε το 1974 και επάξια θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της ελληνικής επαρχίας.
Πληροφορίες: (0030) 28430-22861,22541

Λίμνη Βουλισμένη

Γνωστή ως απλά «λίμνη» από όλους τους ντόπιους, η μικρή λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, έχει συνδέσει το όνομα της με μύθους και ιστορίες. Η λίμνη Βουλισμένη,  αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αστικού κέντρου και αγαπημένο τόπο περιήγησης κάθε επισκέπτη.

Σπιναλόγκα

Σπιναλόγκα

Κατά τους θερινούς μήνες, με καραβάκι από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στην στεριά και απέχει περίπου 800 μέτρα, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά το μικρό νησί της Σπιναλόγκας. Με ποικιλόμορφη ιστορία που κυρίως συνδέεται με το Λεπροκομείο το οποίο και έκλεισε το 1965 με την ίαση της ασθένειας, το νησάκι αυτό, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα ολόκληρης της Κρήτης.

Το ξενοδοχείο αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για μικρές ή μεγάλες εκδρομές και περιηγήσεις και εξερεύνηση των σημαντικότερων αξιοθεάτων της Κρήτης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Αξιοθέατα Ηρακλείου

Δείτε περισσότερα
TOP
ESPA banner greek